Nautisc1 » Specials » Wk darts
Nautisc1: Informatie van A tot Z

WK Darts - Uitslagen WK darttoernooien

Rond de jaarwisseling worden er ieder jaar de twee grootste darttoernooien ter wereld gehouden. het Ladbrokes.com World Darts Championship georganiseerd door de PDC en het Lakeside World Professional Darts Championship, georganiseerd door de BDO. Het WK PDC darttoernooi is verreweg het grootste dartevenement, zowel wat aantal deelnemers als de hoogte van de prijzenpot betreft. Beide toernooien zijn jaarlijks sterk vertegenwoordigd door de beste spelers uit Nederland.

WK darts 2010

Ladbrokes.com World Darts Championship 2010

In 2010 deden er maar liefst 8 Nederlanders mee aan het Ladbrokes.com World Darts Championship, waarmee Nederland, na Engeland het sterkst vertegenwoordigde land was. Raymond van Barneveld gooide in dat jaar als enige speler een negendarter, de eerste keer dat tijdens het WK PDC darttoernooi een negendarter werd gegooid. Naast de eer leverde het hem ook meteen 10.000 pond op. Tijdens de halve finale werd van Barneveld door een ontketende Simon Whitlock verslagen met 5-6 in setstand. De finale werd overtuigend door Phil Taylor gewonnen met 7-1 in setstand, zijn dertiende WK PDC overwinning. Wie kan Phil Taylor in 2011 onttronen? We zullen het zien.

  • Ladbrokes 2010 - Uitslagen PDC WK darttoernooi

Lakeside World Professional Darts Championship 2010

In 2010 werd de 33e editie van het WK BDO darts gehouden. Bij de mannen verdedigde Ted Hankey zijn titel en bij de vrouwen Francis Hoenselaar. Ted Hankey heeft de kwart finale gehaald en ging daar onderuit tegen David Chisnall, de latere finalist. Chisnall werd in de finale overtuigend geklopt door Martin Adams met 7-5 in setstand. Bij de vrouwen ging titelverdedigster Hoenselaar al in de kwartfinale onderuit tegen Trina Gulliver, die later in de finale Rhian Edwards met 2-0 in setstand overtuigend wist te verslaan.

  • Lakeside 2010 - Uitslagen darttoernooi

WK darts 2011

Ladbrokes.com World Darts Championship 2011

Het WK PDC 2011 gaat de boeken in als hét darttoernooi van de vernieuwing: de nieuwe, jonge generatie die het opneemt tegen de doorgewinterde gevestigde namen als Phil Taylor, Simon Whitlock en Raymond van Barneveld. Barney werd in de kwartfinale genadeloos afgestraft door de totaal ontketende Gary Anderson met 5-1 in setstand. Phil Taylor, de gedoodverfde favoriet, werd in de kwartfinale door Mark Webster met 5-2 geklopt. In de halve finale werd Webster op zijn beurt in een gelijk opgaande wedstrijd door Adrian Lewis verslagen. De finale ging tussen Adrian Lewis en Gary Anderson. Lewis gaf al meteen zijn visitekaartje af door in de eerste set een negendarter te gooien; de eerste keer dat een negendarter werd gegooid in de finale van het WK darts. Uiteindelijk moest de Schot Anderson met 7-5 in setstand in Adrian Lewis zijn meerdere erkennen. De eerste overwinning van Adrian Lewis is daarmee een feit en hij zal met de hoofdprijs van 200.000 pond in de top-3 van de Order of Merit komen.

Ladbrokes 2011 - Uitslagen PDC WK darttoernooi

Lakeside World Professional Darts Championship 2011

Of het WK darttoernooi 2011 van de BDO ook de boeken ingaat als vernieuwend moet nog blijken: op dit moment is het toernooi nog in volle gang. Wel kan al vermeld worden dat Jan Dekker als enige Nederlander door is naar de kwartfinale. Ook Martin Adams, de winnaar van 2010 is door naar de kwartfinale. Ted Hankey lag er dit keer in de eerste ronde al uit. De andere finalist van vorig jaar, Dave Chisnall is nog in de race voor de titel. Bij de vrouwen zijn, zoals verwacht Trina Gulliver en Irna Armstrong door naar de halve finale. Voor het vrouwen darten zou het niet verkeerd zijn als die gevestigde namen als Gulliver en Armstrong serieuze concurrentie zouden krijgen. Dit jaar is dat nog niet het geval.

Lakeside 2011 - Uitslagen darttoernooi
Schrijf mee!